Το Χάρισε Ζωή στο Sparks by Glovo “Every Piece Counts”! (3-5/12)

GlovoSparks

Sparks by GloVo, Every piece counts

Με αφορμή τόσο την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5/12 αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, στις 3/12, το SparksbyGloVo θα λάβει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 3-5/12/2014, με κύρια βάση της το “The Cube Athens”, στην οδό Κλεισόβης 8, στα Εξάρχεια και γενικό χώρο δράσης όλη την Αθήνα. Κεντρικοί άξονες του τριημέρου είναι ο εθελοντισμός και η κινητοποίηση των νέων.

Φέτος ο τίτλος που ακολουθεί το εγχείρημα αυτό είναι “Everypiececounts”, ο οποίος προμηνύει τον βασικό στόχο του 3ημέρου· να ενώσουμε δηλαδή όλοι τις δυνάμεις μας και ο καθένας με τον δικό του τρόπο –με το δικό του κομμάτι- να αφήσει αντίκτυπο στην κοινωνία και παράλληλα να μάθει μέσα από αυτή την εμπειρία.

Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες, την ‘Αγνοια, τις Ευπαθείς Ομάδες και την Αισιοδοξία κι έχουν ως στόχος τους τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση και την προσπάθεια βελτίωσης της πόλης και της κοινωνίας μας. Παράλληλα, ένα ακόμη μέλημα αποτελούν οι ευπαθείς ομάδες και η καλλιέργεια του αισθήματος προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς και η μετάδοση χαράς και αισιοδοξίας, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους,

Η έναρξη του 3ημέρου θα γίνει την Τετάρτη 3/12 στο Cube και ώρα 15.30. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας θα διεξαχθούν εθελοντικές δράσεις προσανατολισμένες σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) μέχρι τις 18:45, οι οποίες θα διεξαχθούν με τη βοήθεια της Glovo.4allκαι στη συνέχεια, εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν σε ΑμεΑ μέχρι τις 21:30. Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις είναι οι εξής:

  • Eyecycle: Μια διαφορετική ποδηλατάδα, καθώς τα ποδήλατα θα είναι διπλά και τετραπλά και οι επιβάτες θα είναι άνθρωποι με δεμένα μάτια και άνθρωποι με απώλεια όρασης.
  • Υποτιτλισμός Ελληνικής Ταινίας: Πολύς κόσμος έχει μεγαλώσει με Ελληνικές ταινίες και τις έχει αγαπήσει τόσο ώστε να γίνουν θρυλικές, γιατί όχι και οι κωφοί σε μία εποχή που ο υποτιτλισμός μπορεί να γίνει και από ερασιτέχνες;
  • Back to Senses: Μέσα από παιχνίδια αισθήσεων, θα κατανοήσουμε πόσο σημαντικές είναι οι αισθήσεις μας και πόσο αλλάζει η καθημερινότητά μας όταν χάσουμε κάποια από αυτές.
  • Paths4all: Θα ακολουθήσουμε διαδρομές στην πόλη για να καταγράψουμε την προσβασιμότητα σε καταστήματα και άλλους χώρους για τη διευκόλυνση των εμποδιζόμενων ατόμων.

 

Τη δεύτερη μέρα, Πέμπτη 4/12 από 10:00 π.μ. μέχρι και τις 21:45 θα πραγματοποιούνται workshops. Πιο αναλυτικά τα workshops:

  • Thequietsecretsofbodylanguage: Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευθούν στο πως να χρησιμοποιήσουν υπέρ τους την γλώσσα τους σώματος όταν μιλάνε μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, καθώς και σε συνεντεύξεις, με τη βοήθεια της Πάμελα Καραβά, executive & businesscoach.
  • Yournetwork.job: O Πέτρος Μπουχώρης -Group Brand Manager στην Nestle Hellas και υπεύθυνος για τo τμήμα της Σοκολάτας- θα συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να αναπτύξει και να αξιοποιήσει τις γνωριμίες του για τον σχεδιασμό της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.
  • Mind the mind: H Ιωάννα Φλώρου -φοιτήτρια ψυχολογίας και εκπροσωπεί την EFPSA στην Ελλάδα- και η Ηρώ Φραγκάκη -ψυχολόγος και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Κλινική και Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία- θα αναφερθούν στα ταμπού και την προκατάληψη που αφορούν στις ψυχικές ασθένειες.
  • Oδρόμος και εμείς:Ο Τάσος Σμετόπουλος – cofounderτου Emfasis Foundation και υπάλληλος του δρόμου (Street worker)- θα μας μιλήσει για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν δουλεύουμε στο δρόμο με ευπαθείς ομάδες, τι πρέπει να φοράμε και πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε.
  • “Εθελοντής καλεί παιδιά. Όβερ.”: Ένα μίνι σεμινάριο εμψυχωτών! Ο Μάρκος Ζάγκας -Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Σχολείων στη ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη- θα μας γνωρίσει κάποιες βασικές αρχές, προσεγγίσεις και χειρισμούς που αφορούν στα προγράμματα για παιδιά.
  • Μουσικοκινητική Αγωγή: Η Φραντζέσκα Θεοδωρουλάκη θα μας μυήσει στην μουσικκοκινητική αγωγή, μια ολοκληρωμένη δηλαδή αγωγή που συνδυάζει τη μουσική με την κίνηση και απευθύνεται σε «παιδιά» όλων των ηλικιών, με στόχο να καλλιεργήσουν τις σωματικές, πνευματικές και ψυχικές τους ανάγκες.
  • SocialCookingTechniques: H ομάδα “Wecookforgood” θα μας αποκαλύψει τα μυστικά του κοινωνικού μαγειρέματος μέσα από την εμπειρία της. Θα μας δείξει όλη τη διαδικασία, από το ποια συνταγή θα επιλέξουμε, ποιά είναι η ποσότητα των ποσότητα των προϊόντων, μέχρι και με ποιά σειρά μαγειρεύουμε τα φαγητά μας.

Το “SparksbyGloVo” θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 5/12, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, με μία σειρά εθελοντικών δράσεων σε όλη την Αθήνα από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

  • Spark the beach: Καθαρισμός Παραλίας, καταγραφή και ανακύκλωση των σκουπιδιών που μπορούν να ανακυκλωθούν.
  • Painting Smiles: Ανακαίνιση, βάψιμο και στολισμός δύο κέντρων στήριξης παιδιών στην Αθήνα.
  • Once upon our turn: Σεμίαχριστουγεννιάτικηατμόσφαιρα θα δείξουμεαγάπηκαιφροντίδαστους παλαίμαχουςτηςζωήςστηνΚοινωνικήΜέριμναΜοσχάτου, αποδεικνύοντας πωςηζωή πολλέςφορέςκρύβεταισεένααπλόχαμόγελο.
  • Missingpiece: warmth. Letscreate/make/givesome!: Θα μοιράσουμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες που μέσα κρύβουν κάτι ζεστό· ένα ρόφημα και μια ευχή, για όσους δεν έχουν στέγη!
  • Becoming a Planet Agent: Mε στόχο τη δημιουγία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δράση των παιδιών, θα καλέσουμε τα παιδιά να γίνουν Πράκτορες του Πλανήτη και να αναλάβουν απόρρητες αποστολές για να τον προστατέψουν.
  • Volunteers’ Top Chef: Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους εθελοντές και να προσφέρουμε σε άτομα που το έχουν ανάγκη, θα ανακαλύψουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες, ετοιμάζοντας ένα γεύμα που θα διατεθεί για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες ενός προγράμματος σίτισης.

Κατά τη διάρκεια και των 3 ημερών θα συλλέγονται τρόφιμα, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και φάρμακα, τα οποία μετά το πέρας του Sparks θα διανεμηθούν σε παιδιά και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, εθελοντές της Glovo, στηρίζοντας το έργο του ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” θα ενημερώνουν το κοινό για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και θα εγγράφουν νέους εθελοντές δότες!

Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν κατά κύριο λόγο από τους εθελοντές της GloVo αλλά και σε συνεργασία με άλλες ομάδες πολιτών. Απώτερος στόχος είναι η Αθήνα να “φωτιστεί” από το εθελοντικό πνεύμα και να παραχθεί χρήσιμο έργο, οι ωφέλειες του οποίου θα είναι διαρκείς. Επίσης, θα δοθεί το έναυσμα για περισσότερες δράσεις στο μέλλον και για κινητοποίηση των Ελλήνων πολιτών, ώστε ο εθελοντισμός να πάρει τη θέση που του αξίζει στην ελληνική κοινωνία και στην καθημερινότητά μας.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Site: http://glovo.com.gr/sparks-2014/

Fb Event: http://on.fb.me/1v3ukJj

Fb Page GloVo.4all: https://www.facebook.com/glovo.4all

GloVo Platform: http://www.glovo.com.gr

Fb Page: https://www.facebook.com/GloVoPlatform

 

ΠΕΡΙΟΧΗ: Αθήνα
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: 3-5 Δεκεμβρίου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εθελοντές Glovo
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Ναι
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Glovo
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  2610 997510