Τα καγιάκ της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών κατέπλευσαν στα Κύθηρα

Kataplous_1

 

Η 6η κατά σειρά μεγάλη ναυτική αποστολή του South Evian Gulf team, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με τους κωπηλάτες ανοιχτής θαλάσσης Άγγελο Χριστοφίδη και Αποστόλη Κάτσινο να καταπλέουν στο Καψάλι των Κυθήρων. Οι κωπηλάτες της ομάδας διήνυσαν 270 ναυτικά μίλια μέσα σε 11 μέρες, από την Πάτρα μέχρι τα Κύθηρα, για να διαδώσουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή».

Kataplous_4

Ο πολυήμερος αγώνας των δυο κωπηλατών στην ανοιχτή θάλασσα απέδωσε καρπούς καθώς χιλιάδες άνθρωποι ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν, ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την ενίσχυση της ελληνικής δεξαμενής εθελοντών δοτών.

Οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και ετοιμότητάς τους, κωπηλατώντας ενίοτε και υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά πάνω από όλα υπηρετώντας έναν ιερό κοινωνικό σκοπό.

Μπορούμε τώρα να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά, εύκολα, ακίνδυνα, και ίσως αύριο μας δοθεί η δυνατότητα να σώσουμε μια ζωή.

 

Η αποστολή τέθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της ελληνικής περιφέρειας της AHEPA.

Kataplous_2 Kataplous_3