Πρώτος στον κόσμο ο Ζεμαδάνης Κων/νος και στο DECA ULTRA TRIATHLON του Μεξικού μετά την Ελβετία!

Ο Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης, υπερτριαθλητής, φυσικοθεραπευτής και μελλοντικός γιατρός (είναι φοιτητής στην Ιατρική Πατρών), έχει συστρατευτεί στην προσπάθεια του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ)- «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών, τρέχει για τη Ζωή, διακρίνεται, βραβεύεται και μεταφέρει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της προσφοράς μυελού των οστών!

Στις 18-27/10/2017 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Leon του Μεξικού ο τελευταίος αγώνας για το παγκόσμιο κύπελλο ULTRA TRIATHLON. Ο αγώνας ήταν απόστασης 2260 χλμ DECA ULTRA TRIATHLON, δηλαδή ένα ironman triathlon (3.8 χλμ κολύμβηση/180 χλμ ποδηλασία/42 χλμ τρέξιμο) την ημέρα για 10 συνεχόμενες ημέρες.
Δέκα αθλητές από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στον αγώνα, μεταξύ αυτών και ο Ζεμαδάνης Κωνσταντίνος, ο οποίος μετά το χρυσό μετάλλιο στην Ελβετία σε αγώνα ίδιας απόστασης και την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία, αγωνίστηκε με στόχο τον επιτυχή τερματισμό και την καλύτερη δυνατή κατάταξη, ώστε να έχει ελπίδες για την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς μέχρι τον αγώνα αυτόν βρισκόταν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας βαθμολογίας.

Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός, πέραν της τεράστιας απόστασης και διάρκειας, αλλά και λόγω του υψομέτρου (2000 μέτρα) και των μεγάλων εναλλαγών στη θερμοκρασία, καθώς αυτή κυμαινόταν καθημερινά από τους 6ο -34ο C. Μετά τις τρεις πρώτες ημέρες όπου ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε στη δεύτερη θέση, από την τέταρτη ημέρα έως και τη δέκατη τερμάτισε πρώτος, ολοκληρώνοντας συνολικά τον αγώνα στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και τους υπόλοιπους συναθλητές του. Χαρακτηριστικά ο κύριος αντίπαλός του εγκατέλειψε την 7η ημέρα, καθώς μετά την 3η ημέρα έχανε καθημερινά αρκετές δυνάμεις, ενώ ο Έλληνας αθλητής βελτιωνόταν συνεχώς. Μάλιστα η πρώτη και η τελευταία ημέρα του ήταν και οι πιο γρήγορες. Συνολικά οι μισοί αθλητές εγκατέλειψαν τον αγώνα. Ο Κώστας επανέλαβε την εκπληκτική εμφάνιση της Ελβετίας με αντίστοιχους χρόνους σε ώρες για τις 10 ημέρες: 11:20, 11:59, 12:04, 12:03, 12:02, 12:06, 12:22, 12:05, 12:07, 11:50 ώρες. Συνολικός χρόνος 120 ώρες.

Ύστερα από το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα στο Μεξικό ο Κων/νος Ζεμαδάνης κατακτά το παγκόσμιο πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς. Γίνεται ο αθλητής με τα περισσότερα ironman στον κόσμο για το 2017, δηλαδή 30 σε αριθμό (διπλό ironman σε USA, Γερμανία/ τριπλό ironman σε Αυστρία, Γερμανία/ DECA ironman σε Ελβετία και Μεξικό). Συνολικά χιλιόμετρα των αγώνων του 6780 χλμ από τον Μάρτιο έως των Οκτώβριο. Τέλος, γίνεται ο πρώτος υπερ-τριαθλητής στην ιστορία που ολοκληρώνει δύο αγώνες Deca ironman στην ίδια χρονιά (μόνο 48 ημέρες απόσταση μεταξύ των δύο αγώνων), κατακτώντας την πρώτη θέση και στους δύο αγώνες. 
 

O Κώστας, ως αθλητικός εκπρόσωπος του κέντρου ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ευχαριστεί θερμότατα τους χορηγούς του καθώς χωρίς αυτούς δε θα ήταν δυνατή η συμμετοχή του στον αγώνα: την ποδοσφαιρική ομάδα ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ και τον πρόεδρό της κο.Μαντούβαλο Πέτρο. Την εταιρεία Cubitech και τον κο.Νικόλαο Καλαφάτη. Την εταιρεία IDEAL BIKES.
 
Τέλος, θερμά ευχαριστεί όλο τον κόσμο για την ηθική και ψυχική υποστήριξη και ιδιαίτερα τον συνοδό του Παναγούλια Κων/νο.