Το Χάρισε Ζωή πάει Βέροια! (20/10)

 

?????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η τοπική οργάνωση ΑΧΕΠΑ Βεροίας και η Πρωτοβουλία για το Παιδί , σε συνεργασία με το «Χάρισε Ζωή»-ΚΕΔΜΟΠ, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 , ώρα 18:00 με θέμα:

 

«Δωρεά μυελού των οστών: μία απλή και σωτήρια χειρονομία αγάπης».

 

Κάθε 4΄ ένας άνθρωπος διαγιγνώσκεται με έναν τύπο καρκίνου του αίματος, συχνά λευχαιμία (η πιο συνήθης μορφή καρκίνου στα παιδιά).

Για πολλούς, η μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, από έναν εθελοντή δότη με συμβατό ιστικό τύπο.

Η εύρεση, όμως, δότη μυελού των οστών για έναν ασθενή είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι θα πρέπει τα δύο άτομα να είναι ιστοσυμβατά – κάτι εξαιρετικά σπάνια δεδομένης της μεγάλης ποικιλομορφίας των ιστικών τύπων   στους πληθυσμούς.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ στην Ελλάδα.

Το Χάρισε Ζωή – ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών) αποτελεί πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών, λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) . Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, μέσα από συντονισμένες δράσεις και στρατηγικές συνεργασίες, που καλύπτουν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, αλλά και το εξωτερικό, έχει κατορθώσει να εγγράψει περί τους 6.000 εθελοντές δότες στην Εθνική Δεξαμενή Δοτών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η κυρία Αλεξάνδρα Σαρμά, η οποία εκπροσωπώντας το ΚΕΔΜΟΠ, θα αναφερθεί στη σημασία της ύπαρξης εθελοντών μυελού των οστών, θα εξηγήσει τη διαδικασία εγγραφής στην ελληνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών και στις ενέργειες ενός πιθανού δότη.

Επίσης, στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι επιστημονικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και την αντιμετώπιση της λευχαιμίας.

Θεωρώντας την κοινωνική σημασία της εκδήλωσης μεγάλη, καλούμε το κοινό της πόλης και της περιοχής μας να την παρακολουθήσει.

 

ΠΕΡΙΟΧΗ: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: 20 Οκτωβρίου (18:00)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αλεξάνδρα Σαρμά
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Ναι
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Πρωτοβουλία για το Παιδί & τοπική οργάνωση ΑΧΕΠΑ Βεροίας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  2610 997510