«32 Χρόνια ΦΛΟΓΑ. Αγάπη δίχως όρους… » – Το Χάρισε Ζωή θα είναι εκεί (13/12)

Floga-Xarise Zoi

«32 Χρόνια ΦΛΟΓΑ. Αγάπη δίχως όρους… »

Μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει  το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (ώρα 10.30) ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Τμήμα Πάτρας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Συγκεκριμένα μαθητές 26, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Πάτρας θα στείλουν  μηνύματα Αγάπης και Ελπίδας στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Συμμετέχουν τα Νηπιαγωγεία: 1ο Παραλίας, 1ο Οβρυάς, 15ο Πάτρας, Μιντιλογλίου, Λουσικών και τα Δημοτικά Σχολεία:  1ο Οβρυάς, 1ο Παραλίας, 3ο, 6ο , 9ο ,10ο ,11ο, 20ο, 25ο, 26ο, 32ο, 43ο ,44ο, 48ο, 56ο, 59ο,  64ο, Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων, Κάτω Καστριτσίου, 2/θ Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών, 8/θ Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών, Τέμενης Αιγίου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι, από τη μία η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά και από την άλλη η διάδοση του μηνύματος της ΦΛΟΓΑΣ,  η γνωστοποίηση του έργου της,  και η συγκέντρωση χρημάτων.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, των παραπάνω σχολείων, με την συνδρομή των γονέων θα στήσουν πάγκους στους οποίους θα πωλούν χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και διακοσμητικά. Παράλληλα θα παρουσιάσουν δρώμενα με διάφορα μηνύματα. Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από παιδικές χορωδίες και την Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.

Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες θα στήσουν το δέντρο των ευχών, όπου  μικροί και  μεγάλοι θα μπορούν να κρεμούν τις ευχές τους και τα στολίδια που θα φτιάχνουν στον πάγκο των κατασκευών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται ενημέρωση από το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή».

Καθοριστική στην όλη διοργάνωση είναι η συνδρομή του Δήμου Πατρέων και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του που με προθυμία ανταποκρίθηκαν σε κάθε αίματα της «ΦΛΟΓΑΣ», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ), της Ομάδας «Ε» Εθελοντών του Δήμου Πατρέων, του Σώματος Σαμαρειτών του ΕΕΣ, της οικογένειας Τίγκα για την δωρεάν ηχητική κάλυψη.

ΠΕΡΙΟΧΗ: Ρήγα Φεραίου, Πάτρα
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: 13 Δεκεμβρίου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εθελοντές Χάρισε Ζωή
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Όχι
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Φλόγα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  2610 997510