Μαθαίνοντας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας με τον “Καρκινόδρακο” και τη “Φλόγα”

IMG_1090

Το παρών έδωσε το Χάρισε Ζωή στην παρουσίαση του βιβλίου του ιατρού και συγγραφέα Χρήστου  Σίνη με τίτλο: «Ο Καρκινόδρακος», που διοργάνωσαν το Τμήμα Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Κυριακή 1 Νοεμβρίου και ώρα 6:30  στον  Πολυχώρο Εκδηλώσεων Αγορά Αργύρη.

Το βιβλίο «Ο Καρκινόδρακος»,  δίνει μια «παραμυθένια» διάσταση σε ένα από τα δύσκολα προβλήματα που είναι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας. Μέσα από το συμβολισμό και το παραμύθι, γίνεται  προσπάθεια να απομυθοποιηθεί ο καρκίνος των παιδών, με τρόπο που να είναι όσο γίνεται πιο  γλαφυρός και ευχάριστος

Το κείμενο του Χρήστου Σίνη, συνδυασμένο με την έξοχη εικονογράφηση με ταιριαστούς  χρωματικούς συνδυασμούς  του Νίκου Γιαννόπουλου μετατρέπει ένα δύσκολο και επώδυνο θέμα σε ευχάριστο  ανάγνωσμα-θέαμα,  επιτρέποντας στην παιδική φαντασία να διαχειριστεί με τον τρόπο που εκείνη γνωρίζει το θέμα του καρκίνου στα παιδιά.

Η Ατλαντοοικογένεια είναι μία από τις πολλές οικογένειες που πρέπει να παλέψει με τον τρομακτικό αυτό δράκο, τον καρκίνο του παιδιού της.  Παλεύει να πετύχει το ακατόρθωτο, και μέσα από την περιπέτειά της μετουσιώνει τη θλίψη από την απώλεια σε δύναμη ζωής για πολλά παιδιά στον κόσμο.

Στην επίπονη διαδρομή της συναντά τη «ΦΛΟΓΑ», γνωρίζει κι άλλες οικογένειες που ζουν τον ίδιο Γολγοθά, δίνει και παίρνει δύναμη, παρηγοριά, ελπίδα.  Στη θέση του χαμένου παιδιού της αποκτά πολλά άλλα που χρειάζονται την αγάπη που της περισσεύει.

Πρόκειται για ένα βιβλίο, που δείχνει πως κάθε μάχη στη ζωή πρέπει να δίνεται με πάθος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που προσδοκάται. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία, μια ιστορία δύναμης και ελπίδας,  που εξυμνεί τη φλόγα της ανθρώπινης ψυχής!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «ΦΛΟΓΑΣ» - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΧΗ: Πάτρα
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: 01/11/2015
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αλεξάνδρα Σαρμά
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Ναι
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Τμήμα Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας