“Οι Νέοι αναλαμβάνουν Δράση!” (21/11)

12189690_514737815361792_5523196878597297528_n

Η Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών – ΠΕΝΕΑ. και το Blood-e, η διαδικτυακή κοινότητα εθελοντικής αιμοδοσίας, σας καλούν το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.30 π.μ. – 3.00 μ.μ. στην ημερίδα με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία και Προσφορά Ζωής. Οι Νέοι αναλαμβάνουν Δράση!» που θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, στην οδό Σωρανού Εφεσίου 4, Αθήνα (Κτίριο ΙΙΒΕΑΑ), Είσοδος Παπάγου.

Ο σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή ιδεών, με στόχο την ευαισθητοποίηση και παρακίνηση του κοινού. Η συγκεκριμένη εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους εθελοντές, στους συλλόγους εθελοντικής αιμοδοσίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αττικής και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς μυελού των οστών και του ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη παρουσίαση του σκοπού και των δράσεων των οργανισμών που εδρεύουν στην Αθήνα και δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η δωρεά του μυελού των οστών, καθώς και σε άλλες πτυχές του εθελοντισμού. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις από το ΚΕΔΜΟΠ- Χάρισε Ζωή σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών και από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) σχετικά με τη δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν workshops με την συμμετοχή και την υποστήριξη των παρευρισκόμενων, με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και ειδικότερα ενδεικτικούς τρόπους μέσω των οποίων ο συγκεκριμένος θεσμός μπορεί να γίνει πιο εφικτός και προσιτός στους νέους.

Σας περιμένουμε όλους εκεί, με σκοπό να μάθουμε για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υπάρχουν σήμερα και να συμβάλλουμε όλοι ενεργά στην ενημέρωση και παρακίνηση των νέων προς την εθελοντική αιμοδοσία.

[Φωτογραφία: Blood-e]

ΠΕΡΙΟΧΗ: Αθήνα
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: 21/11/2015
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αλεξάνδρα Σαρμά
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Ναι
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΝΕΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  2610 997510 (www.xarisezoi.gr)