Το Χάρισε Ζωή ενημερώνει τους φίλους του ποδηλάτου στο 5o Bike Festival! (Γκάζι,19-21/9)

bike fest 2014

Από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2014, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το 5o Bike Festival: Μια γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην πόλη μας. Το Χάρισε Ζωή και φέτος θα είναι εκεί ενημερώνοντας τους επισκέπτες για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και εγγράφοντας εθελοντές.

Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Το Bike Festival είναι το σημείο αναφοράς για το ποδήλατο στην Ελλάδα. Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:

·      Ποδήλατα: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τς κατηγορίες ποδηλάτων.

·      Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.

Φέτος είναι η πέμπτη χρονιά διοργάνωσης του Βike Festival. Η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε περισσότερους από 30.000 επισκέπτες στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Σας περιμένουμε όλους εκεί!

ΠΕΡΙΟΧΗ: Τεχνόπολις, Γκάζι
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: 19-21 Σεπτεμβρίου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αλεξάνδρα Σαρμά, Νατάσα Ζούδιαρη, Αγγελική Βιττωράκη
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Ναι
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  NBike
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  2610 997510