Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη ΜΟ με Μιχάλη Χατζηγιάννη & δράσεις στις πλατείες!

Το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή

γιορτάζει την

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

που καθιερώθηκε φέτος, για πρώτη φορά, από τη Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association).

Καθώς ο αριθμός δοτών που έχουν εγγραφεί στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών ξεπέρασε πρόσφατα τα 25 εκατομμύρια, το θέμα του φετινού εορτασμού θα είναι:

«25 εκατομμύρια ευχαριστώ»

Στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, λοιπόν, θα ευχαριστήσουμε όλους όσοι έχουν εγγραφεί ως εθελοντές, θα τιμήσουμε όσους έχουν δωρίσει πολύτιμο μόσχευμα για να χαρίσουν ζωή, και θα συμβάλλουμε στην παγκόσμια συνεργασία των κέντρων δοτών παγκοσμίως!

Γιατί μπορεί 25 εκατ. δότες να φαίνεται μεγάλος αριθμός, χρειαζόμαστε, όμως, πολλούς ακόμα για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του αίματος (όπως η λευχαιμία -ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά- και το λέμφωμα) που θα μπορούσαν να θεραπευτούν με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον πληθυσμό, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του WMDA, το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή θα συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία αλληλεγγύης, διοργανώνοντας στην Πάτρα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

«Αλυσίδα Ζωής»

στην πλατεία Γεωργίου (12:00)
για την ανάδειξη της σημασίας της εθελοντικής δωρεάς μυελού.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το ίδιο βράδυ
με τη μεγάλη συναυλία του

Μιχάλη Χατζηγιάννη

μαζί με τη Γεωργία Νταγάκη

Τραγουδάμε μαζί
«25 εκατομμύρια ευχαριστώ»

στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (20:00)

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα είναι μαζί μας σε μια συναυλία υποστήριξης της εθελοντικής δωρεάς και τιμής των 25 εκατομμυρίων εθελοντών δοτών μυελού των οστών παγκοσμίως. Μαζί του σε μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα συνύπαρξη επί σκηνής θα βρίσκεται η Γεωργία Νταγάκη, μουσικός της κρητικής λύρας, συνθέτρια και ερμηνεύτρια, παντρεύοντας τους παραδοσιακούς ήχους με το σύγχρονο τραγούδι, σε ένα αποτέλεσμα συναρπαστικό.

35x50cm_XATZHGIANNHS_FINAL_LOGOS-lowres

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες – ερμηνευτές μας, με ανανεωμένη μπάντα και θετική διάθεση, σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που θα σας ξαναθυμίσει παλιές και αγαπημένες επιτυχίες (Βυθός, Δεν Φεύγω, Πιο Πολύ, Καλοκαίρι μου, Πάρτι, Εκδρομή, Για Σένα κ.α.) μέχρι και τις τελευταίες του κυκλοφορίες από το άλμπουμ «Η Αγάπη Δυναμώνει», («Μέσα σου βρίσκομαι», «Κάτι Δυνατό» κ.α.) και το σάουντρακ «Όρκος Σιωπής», («Δεύτερη Ζωή» κ.α.).

Την ανανεωμένη ορχήστρα του Μιχάλη Χατζηγιάννη πλαισιώνουν οι: Σόλων Αποστολάκης (πλήκτρα), Σπύρος Μάζης (μπάσο), Γιώργος Μητσοτάκης (τύμπανα), Χρήστος Γκάτσος (ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα) και Αριέτα Σαϊτά (βιολί).

Τιμές εισιτηρίων: 10 και 8 ευρώ. Προπώληση: Load Books επιστημονικό βιβλιοπωλείο (εντός Πανεπιστημίου) και Discover (Πατρέως 30). Για πληροφορίες: 2610 997 510.

Στηρίξτε το έργο του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή & ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί!

World Marrow Donor Day FINAL OL