Ημερίδα για την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία (11/12)

pde_left_gr_RGB

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη «Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία» πραγματοποιούν Ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα «Δίχτυ Προστασίας για τα Άτομα με Αναπηρία και οι επιπτώσεις της Κρίσης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αστήρ» (Αγίου Ανδρέα 16, Πάτρα).

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Συντονιστές θα είναι ο Αντώνης Χαροκόπος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Οργανωτικός Γραμματέας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και η Βασιλική Παναγοπούλου, πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ναυπάκτου, Γενική Γραμματέας Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Χάρισε Ζωή με την ομάδα των εθελοντών του θα βρίσκεται στο φουαγιέ για να ενημερώνει τους συμμετέχοντες σχετικά με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών!

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες για το σημαντικό θέμα της προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία και τις επιπτώσεις που έχει η κρίση και συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι:

Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (E.D.F.) με θέμα «Διαμορφώνοντας το αναγκαίο δίχτυ για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από τις επιπτώσεις της κρίσης»,

Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Διευθυντής Ιδρύματος «Η ΝΕΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ», Λαστεΐκων με θέμα «Οργάνωση και Διαχείριση των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, εν μέσω οικονομικής κρίσης»,

Απόστολος Λαζαρόπουλος, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Η ιστορία ως το παρόν, το πλάνο για το μέλλον»,

Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, Διευθύντρια Κέντρου Ψυχικής Υγείας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος με θέμα «Η Αναπηρία σε μία κοινωνία σε μετάβαση»,

Γεωργία Κοκκίνου, Πρόεδρος Δ.Σ. Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών, Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Μέριμνα» με θέμα «Δομές Κοινωνικής Φροντίδας και Υποχρεώσεις της Πολιτείας».

Θα ακολουθήσει συζήτηση και διατύπωση συμπερασμάτων.

 

ΠΕΡΙΟΧΗ: Πάτρα
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: 11/12/2015
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αλεξάνδρα Σαρμά
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Ναι
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  2610 997510 (www.xarisezoi.gr) ή εδώ