Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών»

15 Φεβρουαρίου 2022 @ 10:00 - 20:00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, οι εθελοντές του Humanity Greece, το Βιβλιοταξιδεύουμε και το Κέντρο εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών Χάρισε Ζωή ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον Σύλλογο Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους νέους πολίτες αναφορικά με τη διαδικασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Η εκδήλωση «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών» θα λάβει χώρα στις 15 Φεβρουαρίου 2022, από τις 10:00 έως τις 20:00, στον Χώρο πολλαπλών χρήσεων του Σταθμού Metro Συντάγματος, με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Η εθελοντική δράση έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα της δωρεάς μυελού των οστών καθώς και τη σύνδεση των παιδιών με πιθανούς συμβατούς δότες. Εάν είσαι μεταξύ 18-40 χρονών, με καλή κατάσταση υγείας μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ένταξή μας στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δεν σημαίνει και δωρεά μοσχεύματος. Για οποιαδήποτε απορία ή ενημέρωση για την διαδικασία μπορείτε να καλείτε στο Κέντρο Ενημέρωσης: 2610 969164.

Γινόμαστε ήρωες, βοηθάμε τα παιδιά της Φλόγας να βρουν γρήγορα συμβατούς δότες μυελού των οστών και να δώσουν σύντομα ένα τέλος στη μάχη τους με τον καρκίνο.

Γίνε η Αλλαγή, Γίνε Δότης! 

  1. Η Φλόγα, Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο,  ιδρύθηκε το 1982  και εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα με βασικό και μοναδικό στόχο την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα των εθελοντών γονιών έχει αναδειχθεί μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της, σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.
  2. To Humanity Greece ανταποκρίνεται σε κάθε έκτακτη ανάγκη των πολιτών για στήριξη και βοήθεια ενώ στοχεύει στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση για τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Με τη διάχυση των δράσεων αλλά και την αδιάκοπη στήριξη των εθελοντών του, το Humanity Greece διαθέτει μια μεγάλη αλυσίδα νέων πολιτών πρόθυμων να ενισχύσουν και να ανταποκριθούν σε κάθε ανθρωπιστικό αίτημα.
  3. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Βιβλιοταξιδεύουμε», έχοντας ως φάρο την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση, ιδρύθηκε προκειμένου να στηρίξει ψυχολογικά και εκπαιδευτικά, παιδιά που βάλλονται από αντίξοες για την ηλικία τους συνθήκες, μέσω δράσεων που συνδέονται με το βιβλίο. Στο σύντομο χρόνο λειτουργίας της, έχει προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης εκατοντάδων παιδιών που βρίσκονται σε αδυναμία, σε βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό. Η Ομάδα του φορέα πιστεύει ακράδαντα πως η δυνατότητα πρόσβασης των παιδιών στα βιβλία, αλλά και στη μόρφωση, είναι θεμελιώδες παιδικό δικαίωμα.
  4. Το ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” είναι ένα κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές δότες στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, προκειμένου να βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος ή άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις, που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ώστε να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη. www.xarisezoi.gr

*Για την πρόσβαση στην αίθουσα δειγματοληψίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15 Φεβρουαρίου 2022
Ώρα:
10:00 - 20:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Σύνταγα Μετρό – Χώρος πολλαπλών χρήσεων
Σύνταγμα metro
ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗΣ 10563 Ελλάδα
+ Χάρτης Google