Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL και TT:R στο Δρέπανο Αχαϊας

3 Σεπτεμβρίου 2022 @ 10:00 - 18:00

Ένα σημαντικό αθλητικό event, το 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL και TT:R, θα διεξαχθεί το διάστημα 1-4 Σεπτεμβρίου με διοργανωτές τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών και το Cape Drepano, συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ. Η διοργάνωση συνδυάζει θέαμα, θάλασσα και διάφορες δράσεις.
Το κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης θα είναι η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και εθελοντές του ΚΕΔΜΟΠ-“Χάρισε ζωή” θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν να εγγράψουν όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή.

Η διεξαγωγή του έχει τεράστια σημασία, καθώς είναι το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά την οριστική αναγνώριση του αθλήματος ως Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια! Μάλιστα, το Kiteboarding (Aετοσανίδα) υπάγεται στο αγώνισμα της Ιστιοπλοΐας και θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Μέσα από τους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Δρέπανο, θα συσταθεί η Εθνική ομάδα του αθλήματος, η πρώτη στην ιστορία του.

Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχουν και τα side events τα οποία απευθύνονται σε όλους, αθλητές, θεατές και επισκέτπες. Παράλληλα με τους αγώνες, θα διεξάγονται αγώνες επίδειξης, σεμινάρια για το Kite, μουσικό φεστιβάλ κάτω από μια μεγάλη τέντα που θα τοποθετηθεί στην παραλία, θα υπάρχει live από γνωστές μπάντες όπως οι Burger Project και γνωστούς DJs, καθώς και street food.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, οι οποίοι εκτός από τον αγώνα, θα μπορούν να πάρουν μέρος σε όλες τις δράσεις.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
3 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα:
10:00 - 18:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Παραλία Δρεπάνου Αχαϊας
ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΧΑΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ Ελλάδα + Χάρτης Google