Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, 17 Σεπτεμβρίου

17 Σεπτεμβρίου 2016 @ 10:00 - 14:00

AFISA-PATRAS_low

Γιορτάζουμε την

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

με δράσεις στην Πάτρα & ολόκληρη την Ελλάδα

 

Πόσοι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι έχουν χαρίσει ζωή σε ένα συνάνθρωπό τους; Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, μία ημέρα που λέμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους 27 εκατ. εθελοντές παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν εγγραφεί ως δότες μυελού των οστών και βοηθούν ώστε μια μέρα να γίνει η λευχαιμία παρελθόν!

Καθημερινά συνάνθρωποί μας διαγιγνώσκονται με καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στα μικρά παιδιά. Για ορισμένους, η μοναδική ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Πολλοί, όμως, δεν θα βρουν έγκαιρα το συμβατό δότη που θα τους χαρίσει ζωή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί από τη  Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Assocoation)ως το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Για το 2016, η ημέρα αυτή θα είναι η 17η Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον πληθυσμό, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του WMDA, διοργανώνει, υπό την Αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ, στην Πάτρα και σε σειρά πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.  Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα διοργανώνεται:

 

  • Δράση ενημέρωσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα. Εθελοντές του κέντρου θα βρίσκονται μεταξύ 10:00 – 14:00 στην πλατεία για να απαντούν στα ερωτήματά σας και να εγγράψουν νέους εθελοντές δότης μυελού των οστών.
  • Εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο των Φροντιστηρίων ΚάΠα (Κορίνθου 255 & Αγ. Νικολάου, 1ος όροφος), μεταξύ 09:00 – 13:00, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων «Ο Αγ. Στυλιανός» για να καλύψουμε τις τεράστιες έκτακτες ανάγκες των νοσοκομείων στην περιοχή.

«…για να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν»!

Έλα μαζί μας, σε χρειαζόμαστε…

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» ενημερώνει και εγγράφει εθελοντές δότες μυελού των οστών για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως λευχαιμία (τον πιο συνήθη καρκίνο στα παιδιά). Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς θα έχουν ελπίδα ζωής αν βρουν συμβατό δότη για να κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών. Kάντε, λοιπόν, κάτι μοναδικό σήμερα: Εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος (μέσω λευκαφαίρεσης)και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μία ζωή.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα:
10:00 - 14:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Πάτρα
Πάτρα, Ελλάδα + Χάρτης Google

Άλλο

Διοργάνωση
Χάρισε Ζωή
Πληροφορίες
2610 997510 (www.xarisezoi.gr)