Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το ΚΕΔΜΟΠ στη Ναύπακτο

20 Φεβρουαρίου 2017 @ 18:30 - 21:00

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον παιδικό καρκίνο (15/02)
το ΚΟΙΝ.ΙΑΤΡΕΙΟ & ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ του 2ου & του 7ου δημοτικού σχολείου ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ την ΔΕΥΤΕΡΑ 20/02 /2017 στις 18:30 ,ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με ΤΟ “ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ” του Πανεπιστημιου ΠΑΤΡΩΝ, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης για το πως μπορεί κάποιος να γίνει ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, με την απλή διαδικασία λήψης σάλιου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ των σχολείων για την ανταπόκριση τους στην πρόσκληση μας.
(Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει λήψη δειγμάτων για όσους θέλουν να γίνουν δότες ).
Την ενημέρωση θα κάνει η γιατρός ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΡΑΦΑΝΑΚΗ

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

 


Σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία το 2014, περίπου 8.000 παιδιά ηλικίας 0-15 ετών προσβλήθηκαν από κάποια μορφή καρκίνου στις ΗΠΑ ενώ περίπου 1.500 έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους.

Όσον αφορά την Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 280-300 παιδιά κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο. Το 50% των περιπτώσεων καρκίνου στα παιδιά είναι λευχαιμίες και όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τα αίτια που προκαλούν τον καρκίνο αλλά και την παρατηρούμενη αύξηση της επίπτωσής του παραμένουν άγνωστα.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα» τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, ποσοστό 75% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη θεραπεία, μπορεί να ιαθεί. Τα ίδια ποσοστά ίασης έχουμε και στη χώρα μας, όπου νοσούν 350 παιδιά περίπου κάθε χρόνο.

Οι γονείς, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημα τους.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία:

Στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία..

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Φεβρουαρίου 2017
Ώρα:
18:30 - 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ναυπακτίας “Όλοι Μαζί”
Αθανασιάδη Νόβα 68
Ναύπακτος, Ελλάδα
+ Χάρτης Google