Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 To Betsson Foundation & ο Σ.Ε.Γ.Ε. μαζί για τη Δωρεά Μυελού των Οστών:

14 Ιουνίου 2023 @ 18:00 - 20:00

Εκδήλωση ενημέρωσης και συλλογής δειγμάτων εθελοντών Μυελού των Οστών

Το Betsson Foundation και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), στα πλαίσια του 1ου Female Empowerment Hub, ενώνουν τις δυνάμεις τους ακόμη μια φορά, για καλό σκοπό! Μετά την κοινή επιτυχημένη εκδήλωση  για την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Betsson Hub τον Μάρτιο, οι δύο φορείς αναλαμβάνουν ξανά πρωτοβουλία για ζητήματα που αφορούν την υγεία.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και προαγωγής της εθελοντικής δωρεάς μυελού οστών, διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), εκδήλωση για την ενημέρωση και τη συλλογή δειγμάτων από πιθανούς εθελοντές δοτές μυελού των οστών την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ. , στο Betsson Hub, Γεωργίου Ανδρέου 56 (Mylos Area), 54627, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ιατρός Νικολέτα Παμπουχίδου συνεργάτιδα του φορέα Χάρισε Ζωή, θα μιλήσει για την αξία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών  και μαζί με την ομάδα της θα συλλέξει δείγματα από συμμετέχοντες που επιθυμούν να γραφτούν εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών μυελού των οστών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με το κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί και μια νέα πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Betsson Foudation και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος.

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από διάφορους τύπους καρκίνου του αίματος, όπως η λευχαιμία (ο πιο συνήθης καρκίνος στα μικρά παιδιά) και το λέμφωμα. Δίνοντας λίγο σάλιο,  μπορείς να γίνει εθελοντής δότης ( εάν έχεις ηλικία από 18-40 ετών) και μέσα από αυτήν την πράξη αλτρουισμού, ίσως μια μέρα σώσεις μια ζωή. 

Ο καθένας μας μπορεί να είναι ο Ένας και μοναδικός συμβατός δότης για έναν ασθενή με ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Όταν βρεθεί συμβατός, μπορεί να προσφέρει το πολύτιμο μόσχευμα απλώς δωρίζοντας αίμα (μέσω λευκαφαίρεσης). Όσοι περισσότεροι εγγραφούμε, τόσο θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να βρεθούν οι συμβατοί δότες που θα χαρίσουν ζωή στους ασθενείς που μας έχουν ανάγκη.

Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο και μπορεί να σώσεις μια ζωή. 

Σε περιμένουμε την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 18:00 μ.μ. στο Betsson Hub ( Γ.Ανδρέου 56, Mylos Area)

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται εγγραφή στον παρακάτω φόρμα: https://forms.office.com/e/e5gBburRjz

Λίγα Λόγια για τους φορείς αυτής της πρωτοβουλίας:

Το Betsson Foundation είναι ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Betsson. Το Betsson Foundation προέρχεται από τη Σουηδία και έχει ως αποστολή να δημιουργήσει μια βιώσιμη και θετική επίδραση στην κοινωνία, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες που αποβλέπουν στη δημιουργία θετικών και μακροχρόνιων αποτελεσμάτων για την κοινωνία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην υποστήριξη δρώμενων που προάγουν τον αθλητισμό, ενώ στους βασικούς πυλώνες στήριξης του προγράμματος ανήκουν επίσης το Υπεύθυνο Παιχνίδι, o πολιτισμός και η τέχνη, η βιωσιμότητα, η προώθηση καινοτόμων προσεγγίσεων και νέων τεχνολογιών στην κοινωνία και την οικονομία, η δημιουργική οικονομία και η επιχειρηματικότητα. 

 Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997 και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Αρχικός στόχος του Σ.Ε.Γ.Ε. μέσα από την υλοποίηση δράσεων όπως Συμβουλευτική, Εκπαίδευση, Mentoring κ.ά. είναι η ανάπτυξη του Γυναικείου Επιχειρείν καθώς και η στήριξη της βιωσιμότητας της Ελληνικής Γυναικείας Επιχείρησης. Παράλληλα, ο Σ.Ε.Γ.Ε. κινείται έμπρακτα με δράσεις που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση για κάθε γυναίκα προκειμένου αυτή να βρει την επαγγελματική και διαπροσωπική κατεύθυνση που της αξίζει.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα : www.sege.gr

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» είναι ένα κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές δότες στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, προκειμένου να βοηθά ασθενείς με λευχαιμία – που έχουν ως μοναδική ελπίδα τη μεταμόσχευση μυελού των οστών- να βρουν το συμβατό εθελοντή δότη που θα τους «χαρίσει» ζωή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.xarisezoi.gr

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Ιουνίου 2023
Ώρα:
18:00 - 20:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μύλος Θεσσαλονίκη
Γ.Ανδρέου 56
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ελλάδα
+ Χάρτης Google