Το Χάρισε Ζωή υποδέχεται τους αθλητές του “Ελλάδα 1.000 Μίλια” στην Πάτρα! (19 Μαΐου 2014)

project2014sm

Το ταξίδι του 2014 θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία με καγιάκ, συγκαταλεγόμενο μεταξύ των πλέον απαιτητικών εγχειρημάτων που θα έχουν επιχειρηθεί ποτέ παγκοσμίως, με τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους. Πρόκειται για μια διάσχιση 1.000 ναυτικών μιλίων από το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, τους Οθωνούς, μέχρι το ανατολικότερο, το ακριτικό Καστελλόριζο, την οποία στοχεύουμε να ολοκληρώσουμε σε διάστημα 55 ημερών.

Η αποστολή θα πραγματοποιήσει στάσεις σε περισσότερα από 50 νησιά και νησίδες, θα περάσει από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, όπως της Πάτρας και του Πειραιά, θα περιπλεύσει όλη την ακτή της νότιας Αττικής μέχρι το Σούνιο και θα διασχίσει το κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, για να καταλήξει στο Καστελλόριζο και τη νήσο Στρογγύλη. Μεταξύ των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουμε συγκαταλέγεται και η διάσχιση του τελευταίου σκέλους των 70 ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα από τη Ρόδο μέχρι το Καστελλόριζο.

Και αυτό το εγχείρημά μας, το τέταρτο κατά σειρά, θα αφιερωθεί στο σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «η Πίστη», με στόχο τόσο τη διάδοση του έργου του Συλλόγου, όσο και την παρότρυνση να βοηθήσουμε όλοι μαζί, με κάθε τρόπο, ανάλογα με τις δυνάμεις μας, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές, υπό τη φροντίδα της «Πίστης».

Ελλάδα 1.000 Μίλια. Ένα ναυτικό εγχείρημα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, που έχει τη δύναμη να μας ενώσει όλους σε μια κοινή προσπάθεια για έναν ιερό σκοπό.

ΠΕΡΙΟΧΗ: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, Πάτρα
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: Δευτέρα 19 Μαΐου (16:00)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δαμιανός Σωτηρόπουλος
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: –
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Σύλλογος “Η Πίστη”
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  2610 327 730