33 Χρόνια “ΦΛΟΓΑ”. Αγάπη δίχως όρους…

Floga_RigaFeraiou_151219

Μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στον Πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (Ερμού – Πατρέως) ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Τμήμα Πάτρας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.


Στόχος της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά, η διάδοση του μηνύματος της «ΦΛΟΓΑΣ», η γνωστοποίηση του έργου της και η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυσή του, αλλά και η έμπρακτη άσκηση των μαθητών, μελλοντικών πολιτών, στην εθελοντική προσφορά.


Μαθητές 24 Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων απ’ όλη την Αχαΐα θα στείλουν μηνύματα Αγάπης και Ελπίδας στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους θα στήσουν πάγκους στους οποίους θα πωλούν χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και διακοσμητικά. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν δρώμενα με διάφορα μηνύματα και θα τραγουδήσουν επίκαιρα τραγούδια. Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από παιδικές χορωδίες, την Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων, ξυλοπόδαρους κ.α.. Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες θα στήσουν το «Δέντρο των Ευχών», όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να κρεμούν τις ευχές τους.


Συγκεκριμένα συμμετέχουν τα εξής σχολεία:
Νηπιαγωγεία: 3ο Ειδικό, 8ο, 15ο, 32o, Μιντιλογλίου
Δημοτικά: 3ο, 6ο, 9o, 10o, 25ο, 26ο, 33ο, 41ο, 43ο, 44ο, 49ο , 54ο , 64ο Πατρών, Κάτω Καστριτσίου, 2/θεσιο και 8/θεσιο Πρότυπο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, 1ο Οβρυάς, Τέμενης

Γυμνάσιο : 9ο Πατρών


Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται ενημέρωση από το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή».


Καθοριστική στην όλη διοργάνωση είναι η συνδρομή του Δήμου Πατρέων και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του που με προθυμία ανταποκρίθηκαν σε κάθε αίτημα των διοργανωτών, του Σώματος Σαμαρειτών του ΕΕΣ, των Εθελοντών του Δήμου Πατρέων και της Οικογένειας Τίγκα που θα στηρίξει ηχητικά την όλη εκδήλωση.

ΠΕΡΙΟΧΗ: Πάτρα
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: 19/12/2015
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αλεξάνδρα Σαρμά
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Όχι
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Τμήμα Πάτρας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  2610 997510 (www.xarisezoi.gr)