Τα καγιάκ απέπλευσαν για να Χαρίσουν Ζωή!

DSC_0218-low

Το ναυτικό ταξίδι για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών ξεκίνησε. Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, στις 10πμ. οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team Άγγελος Χριστοφίδης και Αποστόλης Κάτσινος απέπλευσαν από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών για την 6η κατά σειρά μεγάλη ναυτική αποστολή της ομάδας, τον διάπλου Πάτρα – Κύθηρα με καγιάκ.

Η αποστολή, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή», έχει ως σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.

DSC_0200-low

Πρόκειται για ένα ναυτικό εγχείρημα συνολικής απόστασης 270 ναυτικών μιλίων, με απόπλου από την Πάτρα, που αποτελεί την έδρα του ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», εν συνεχεία διάσχιση ολόκληρης της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, με στάσεις, μεταξύ άλλων, σε Κυπαρισσία, Πύλο, Κορώνη, Πόρτο-Κάγιο, Ελαφόνησο και με τελικό κατάπλου στα Κύθηρα. Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος, θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της ελληνικής δεξαμενής εθελοντών δοτών.

DSC_0220-low

Η Ελλάδα σήμερα διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών, με αποτέλεσμα συχνά ασθενείς μας με πιθανά ιάσιμες μορφές καρκίνου του αίματος (όπως λευχαιμία, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά) να χάνονται επειδή δεν βρίσκουν συμβατό εθελοντή δότη. Μπορούμε, σήμερα κιόλας, να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά, ανώδυνα και ακίνδυνα, και ίσως αύριο να είμαστε αυτοί που θα δώσουν ζωή σε κάποιον άνθρωπο που κινδυνεύει.

Η αποστολή τίθεται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΗΕΡΑ.

 

 DSC_0214-low

 

Λίγα λόγια για το South Evian Gulf team

Το South Evian Gulf team ιδρύθηκε στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο το 2010 με κίνητρο τη βαθιά αγάπη για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια και βαθύτερη επιθυμία την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον ίδιο τους τον εαυτό, με δέος και σεβασμό απέναντι στην ανυπέρβλητη δύναμη του υγρού στοιχείου και με πίστη στο ομαδικό πνεύμα, οι αθλητές της ομάδας χαράσσουν κάθε χρόνο και νέες ρότες στο ανοιχτό πέλαγος, με πυξίδα τους την ιδέα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Κάθε μεγάλη αποστολή του South Evian Gulf team είναι ένας κωπηλατικός μαραθώνιος εκατοντάδων ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα, με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται, ο οποίος πρωτίστως υπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό. Κάθε θαλασσινό ταξίδι της ομάδας είναι ταυτόχρονα μια δυνατότητα επικοινωνίας με ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, με σκοπό την υποστήριξη των πιο ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και ειδικότερα εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

To South Evian Gulf team δεν είναι ναυτικός όμιλος, ούτε αθλητικός σύλλογος. Είναι μια δεμένη ομάδα ανθρώπων που μέσα στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας αγωνίζονται με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, για όσα αξίζει να αγωνίζεται κανείς. Σε μια θάλασσα πιθανοτήτων, κυνηγώντας το απίθανο.

 

DSC_0216-low