5ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ: Γιορτή του εθελοντισμού με τρέξιμο και κολύμβηση

DSC06960Πηγή: eleftheriaonline.gr

Μεγάλη επιτυχία οργανωτική και αγωνιστική σημείωσε το “5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών” που διοργανώθηκε την Κυριακή το πρωί στην παραλία της Καλαμάτας, από το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος, το Κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές τον ΝΟΚ και τον ΣΔΥΜ.

Για τρεις ώρες πολλοί αθλητές μικροί και μεγάλοι κολύμπησαν και έτρεξαν, παιρνώντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, με τα αποτελέσματα να περνούν σε δεύτερη μοίρα αφού το σημαντικό ήταν η συμμετοχή.

Ξεχωριστή παρουσία και λάμψη στη διοργάνωση έδωσε η πρωταθλήτρια κολύμβησης Μαριάννα Λυμπερτά που συμμετείχε στον αγώνα και βραβεύτηκε από τον διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και παράγοντα του ΝΟΚ Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος ήταν η “ψυχή” και ο εμπνευστής αυτού του ξεχωριστού αγώνα.

Η Λυμπερτά αποχώρησε από την ενεργό δράση πριν λίγους μήνες, έχοντας συμμετάσχει σε 4 Ολυμπιάδες (2000, 2004, 2008 και 20012) και όντας η πολυνίκης σε πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης κατηγορίας Οπεν με 37 χρυσά!

 

Ολα τα αγωνίσματα έκαναν εκκίνηση και τερματισμό στο ξενοδοχείο “Elite” στην παραλία Καλαμάτας.

Αρχικά έγιναν αγώνες κολύμβησης 500 μέτρων, 1000μ. και 3000μ. με τη συμμετοχή 119 αθλητών και αθλητριών από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Εν συνεχεία έγινε αγώνας δρόμου (απόσταση 5620 μέτρων) με τη συμμετοχή 126 δρομέων, στην πλειοψηφία τους αθλητών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Η διαδρομή ήταν:  “Elite” – “Φιλοξένια” – Εγκαταστάσεις ΝΟΚ – “Elite”. Την εκκίνηση έδωσε ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα του δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο οποίος σημειωτέον νωρίτερα είχε κολυμπήσει στη διαδρομή των 1000 μέτρων!

Οσοι συμμετείχαν στους αγώνες τους δόθηκε τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο και αξίζει να σημειωθεί πως έλαβαν μέρος αθλητές από 11 έως 65 ετών!

Ωραία νότα έδωσαν από μικροφώνου ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάννης και ο προπονητής κολύμβησης του ΝΟΚ Παναγιώτης Λαγοπάτης.

Το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “Δώρισε την ευκαιρία για ζωή – Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης”.

Επίσης μετά τους αγώνες αλλά και μετά την εκδήλωση υπήρχε δυνατότητα  ενημέρωσης εγγραφής στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

ΠΗΓΗ: https://notosport.eleftheriaonline.gr/various/item/15157-5o-kypello-ethelonti-doti-giorti-tou-ethelontismoy-me-treksimo-kai-kolymvisi