Ο ΠΑΟΚ συνοδοιπόρος κατά της λευχαιμίας με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή»

https://www.facebook.com/cbmdpatras/videos/552161985215749/

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του PAOK Action και το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά της λευχαιμίας! Η πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη θέληση του Συλλόγου να συστρατευθεί στον αγώνα που κάνουν πολλοί συνάνθρωποι μας με τη λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιώντας στην προσπάθεια τους να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη μυελού των οστών.
Η θέλησή του εκφράστηκε με δύο δυναμικές δράσεις στηρίζοντας το έργο του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή.
Αρχικά, μέσω του PAOK Action και με τη στήριξη της εθελοντικής ομάδας Ε.Σ.ΕΚ.Υ.Ζ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών στο περίπτερο no12 της ΔΕΘ την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Από το περίπτερο πέρασαν και ενημερώθηκαν για τη δωρεά μυελού των οστών και οι παίχτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι Λέο Ζαμπά και Μάριος Σιαμπάνης έδωσαν δείγμα και εγγράφηκαν ως νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.
Επίσης, στις 23 Σεπτεμβρίου στον αγώνα με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ, με το σύνθημα «Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο», κάλεσε όλο τον κόσμο να σταθεί έστω για 5 λεπτά στο ειδικό stand του «Χάρισε Ζωή» που βρισκόταν στα VIP της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για την ανάγκη της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, εγγράφοντας παράλληλα πολλούς εθελοντές δότες.
Με απόφαση άλλωστε της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανάλογες ενέργειες θα συνεχιστούν να υλοποιούνται και σε επόμενους αγώνες της γνωστής ομάδας, εκφράζοντας τη θέλησή της γνωστής ομάδας να συνεχίζει να στηρίζει ασθενείς, που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών, να βρουν το συμβατό εθελοντή δότη που θα τους «Χαρίσει Ζωή».