Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας βραβεύει την ιδρύτρια και πρόεδρο του Ιδρύματος «Choose Life» Μάρη Ευγενίδου – Λόη.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εορτασμός του Πανεπιστημίου Πατρών για τους Τρεις Ιεράρχες και την Ημέρα των Γραμμάτων. Την εκδήλωση προσφώνησε η Πρύτανις, Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Στο πλαίσιο του εορτασμού απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην Ιδρύτρια και Πρόεδρο του τιμώμενου Ιδρύματος «Choose Life» Μάρη Ευγενίδου – Λόη, από την Πρύτανι του Ιδρύματος για την εξαιρετική συνεισφορά της στους σκοπούς λειτουργίας του ΚΕΔΜΟΠ- Χάρισε Ζωή και στο επιστημονικό έργο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η γνωριμία του Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή με τον Λήπτη του Μοσχεύματος, την οποία συντόνισε ο Καθηγητής Αιματολογίας Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης.

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και διπλώματα στα μέλη ΔΕΠ που αφυπηρέτησαν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2018-19, ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς τους στην έρευνα, την  εκπαίδευση και την ανάπτυξη του Ιδρύματος.  «Φοιτητικά Βραβεία Αριστείας», που συνοδεύονταν από χρηματικά έπαθλα δόθηκαν επίσης στους αριστεύσαντες αποφοίτους του Ιδρύματος κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-19.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κεντρική διάλεξη του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς Αθανασίου Κυριαζή με θέμα: «Η Έρευνα και η Καινοτομία, ως βασικά συστατικά της ελληνικής κουλτούρας και προϋποθέσεις της Ανάπτυξης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (διδάσκοντες, υπάλληλοι και φοιτητές), πρώην Πρυτάνεις, Κοσμήτορες Σχολών, Πρόεδροι Τμημάτων, εκπρόσωποι των Αρχών και της εκκλησίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης, αλλά και συμπολίτες μας.