ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
Με πρωτοβουλία της Π.Ο.Σ.Ε.Α., της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και της Περιφέρειας Αττικής και με την Συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.) και του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) ορίστηκε η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία από Δευτέρα 8 έως Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Το θέμα της φετινής καμπάνιας είναι το «Δώσε Αίμα για έναν Κόσμο πιο Υγιή».
Με την πρωτοβουλία αυτή θα τιμήσουμε τον ανώνυμο Εθελοντή Αιμοδότη, θα αναδείξουμε την σημαντική προσφορά των Τακτικών Εθελοντών Αιμοδοτών αλλά και όλων αυτών που προσφέρουν το Αίμα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Την εβδομάδα 8-14 Ιουνίου εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων θα αναδείξουν τα προβλήματα, θα προτείνουν λύσεις και οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας θα αναφέρουν στοιχεία που θα κάνουν τον καθέναν από εμάς να αντιληφθεί την υποχρέωση όλων μας σ’ αυτή την προσπάθεια για να γίνει η χώρα αυτάρκης από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Αγαπητοί συμπολίτες, σε όλη την χώρα πραγματοποιούνται καθημερινά Εθελοντικές Αιμοδοσίες από τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών και άλλους Φορείς. Καλούμε και εσένα να προσφέρεις το πολυτιμότερο δώρο.
Για τις αιμοδοσίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της Π.Ο.Σ.Ε.Α.(www.posea.gr), του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας «www.ekea.gr» και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» (www.oloimaziboroume.gr).

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας

Η Γενική Γραμματέας
Ευαγγελία Ιωαν. Κλούρα

#wbdd2020
#blooddonorday2020
#ΠαγκόσμιαΗμέραΕθελοντήΑιμοδότη2020