Μήνυμα ζωής στον 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Την  Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και ανάμεσα στους  χιλιάδες δρομείς που ολοκλήρωσαν τη διαδρομή βρέθηκαν δύο άνδρες, οι οποίοι μας χάρισαν ένα μήνυμα ζωής!

Το 2018 ο δότης  του ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε ζωή»  είχε την τύχη να βρεθεί συμβατός με έναν ασθενή, ο οποίος ήταν σε αναζήτηση συμβατού δότη με στόχο την μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε κι ο λήπτης του μοσχεύματος σήμερα είναι πολύ καλά. Δότης και λήπτης εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία να γίνει άρση του απορρήτου για να γνωριστούν προσωπικά.

Ο Γιώργος, δρομέας που  συμμετείχε στον Μαραθώνιο εξέφρασε την επιθυμία να τρέξει τα τελευταία μέτρα με τον Νίκο, αναδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η δωρεά αυτή. Έτσι Γιώργος και Νίκος συναντήθηκαν στο Καλλιμάρμαρο κι έτρεξαν μαζί τα τελευταία 100 μέτρα προς τον τερματισμό με μοναδικό στόχο να ευαισθητοποιηθούν  ακόμη περισσότεροι  σχετικά με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Το δείγμα του Γιώργου ήταν ένα από τα 30.000 δείγματα των οποίων τα έξοδα τυποποίησης έχουν καλυφτεί από το σύλλογο Φλόγα, σύμμαχο και χορηγό του ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε ζωή». Μέσα από αυτά έχουν μέχρι σήμερα έχουν αναδειχθεί 81 συμβατοί δότες στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα ενάντια στα αιματολογικά νοσήματα.

Για το συντονισμό και τη γνωριμία δωρητή με λήπτη πολύτιμη ήταν η συμβολή της κας Μ.Κώστολγου, εκπροσώπου του κέντρου μας στην Αθήνα.