6Ης ΥΠΕ Δράση για την Παγκόασμια Ημέρα κατά  ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας κατά  του Παιδικού Καρκίνου, 15 Φεβρουαρίου η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας των ΤΟΜΥ Πατρών,   τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «ΦΛΟΓΑ» και το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»   προχώρησαν στην οργάνωση δράσης ενημέρωσης των πολιτών σε κεντρικό σημείο της πόλης της Πάτρας.

Πιο αναλυτικά,  στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου βρίσκονται από το πρωί οι επαγγελματίες υγείας  (κοιν/κοί λειτουργοί και επισκέπτριες υγείας) των ΤΟΜΥ Πατρών εκ μέρους της  Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ οι οποίοι  ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τους κατοίκους της Πάτρας σχετικά με τα ζητήματα του παιδικού καρκίνου όπως  η πρόληψη και η στήριξη του πάσχοντος παιδιού και της οικογένειάς του,  όταν ένα παιδί διαγιγνώσκεται με  κάποια μορφή νεοπλασίας.

Συνεργάτες σε αυτή την πρωτοβουλία στάθηκαν το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»  και οι εθελοντές του που από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ της ενημερωτικής δράσης προκειμένου να παραβρεθούν και αυτοί στο κεντρικό σημείο της Γεροκοστοπούλου και Ρήγα Φεραίου σήμερα, από το πρωί ,και να ενημερώσουν τους συμπολίτες για τη Λευχαιμία και τη Μεταμόσχευση  Μυελού των Οστών.

Επίσης, θερμοί υποστηρικτές κα οι εθελοντές του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες «ΦΛΟΓΑ» που πλαισιώνουν και αυτοί τους επαγγελματίες υγείας  των ΤΟΜΥ και τους εθελοντές του ΚΕΔΜΟΠ για να ενημερώσουν για την εθελοντική προσφορά τους και τη σημαντική κοινωνική και ψυχολογική στήριξη που δύνανται να παρέχουν στα ίδια τα παιδιά που πάσχουν, αλλά και στα μέλη των οικογενειών τους, που δοκιμάζονται μαζί τους, όταν γνωματεύονται με είδη καρκίνου.

Να σημειωθεί ότι, οι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες υγείας των ΤΟΜΥ από τα στελέχη του ΚΕΔΜΟΠ, θα προβούν στη λήψη δείγματος μυελού των Οστών (σάλιου) από πολίτες που θα θελήσουν να ενημερωθούν για τη Δωρεά Μυελού των Οστών. Μεταξύ των άλλων, ανάμεσά τους βρίσκεται και ο παιδίατρος του ΤΟΜΥ Ζαρουχλεϊκων Σωτήρης Χασάπης, έμπειρος στη διαχείριση παιδο-ογκολογικών περιστατικών .