Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σειρά ενημερώσεων στο ΓΝΠ “Ο Αγ. Ανδρέας” τον Απρίλιο & Μάιο

13 Απριλίου 2016

|Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση (Προβολή όλων)

One event on 20 April 2016 at 12:00am

One event on 18 May 2016 at 12:00am

One event on 25 May 2016 at 12:00am

agios_andreas

Υπάρχει η θεραπεία για τη λευχαιμία… ΕΣΥ!

 

Το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ)-Χάρισε Ζωή με την υποστήριξη του Περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (Π.Τ. Πελοποννήσου ΕΣΝΕ) στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας δημιουργίας μίας διευρυμένης δεξαμενής εθελοντών δοτών μυελού των οστών, διοργανώνει δράση στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η αύξηση των δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα, μέσω: α) της ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας αλλά και των επισκεπτών του νοσοκομείου για τη δωρεά μυελού των οστών και την ανάγκη για εγγραφές εθελοντών δοτών και β) της ένταξης εθελοντών δοτών στην εθνική (ΕΟΜ) και παγκόσμια δεξαμενή (BMDW).

Μονάχα 3 στους 10 ασθενείς με αιματολογική κακοήθεια (λευχαιμία κλπ) θα βρουν συμβατό δότη στην οικογένεια τους. Η ζωή των άλλων 7 εξαρτάται από εθελοντές. Δυστυχώς στην Ελλάδα διαπιστώνεται πλήρης έλλειψη γνώσης του κοινού, τόσο για την ανάγκη εύρεσης δοτών, όσο και για τη διαδικασία λήψης μοσχεύματος και εξαιτίας αυτού, η χώρα μας εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δοτών ανά πληθυσμό (εν αντιθέσει, πχ. με τη γειτονική Κύπρο όπου 1 στους 8 είναι εγγεγραμμένος δότης, δηλ. 130.000 δότες). Λίγοι ακόμη γνωρίζουν ότι η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών δεν απαιτεί πλέον χειρουργείο αλλά μπορεί να γίνει και μέσω συλλογής κυττάρων από το αίμα, ενώ για να καταγραφεί κανείς ως εθελοντής δότης το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσει ένα δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο). Έτσι απλά μπορεί κάποιος να χαρίσει ζωή σε έναν ασθενή χωρίς άλλη ελπίδα!

Ομάδα εθελοντών του ΚΕΔΜΟΠ και μέλη του Δ.Σ. του Π.Τ. Πελοποννήσου ΕΣΝΕ θα βρίσκονται στο ισόγειο της Νέας πτέρυγας του Γ.Ν. Πατρών πρωινές ώρες τις παρακάτω Τετάρτες: 13 Απριλίου, 20 Απριλίου, 18 Μαΐου και 25 Μαΐου για να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας και να καλωσορίσουν όσους από εσάς το επιθυμείτε, στην ομάδα των εθελοντών δοτών.

Με τη βοήθειά σας μπορούμε να σώσουμε ακόμα περισσότερες ζωές!

 

ΠΕΡΙΟΧΗ: Πάτρα
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: 13&20/04/2016, 18&25/05/2016
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αλεξάνδρα Σαρμά, Χριστίνα Καρακωνσταντή, Βιβή Σπηλιωτοπούλου, Ελευθερία Μπαμπούνη
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Π.Τ. Πελοποννήσου ΕΣΝΕ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  2610 997510 (www.xarisezoi.gr)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Απριλίου 2016
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Πάτρα
Πάτρα, Ελλάδα

Άλλο

Διοργάνωση
Π.Τ. Πελοποννήσου ΕΣΝΕ
Πληροφορίες
2610 997510 (www.xarisezoi.gr)