Τέταρτος δότης του ΚΕΔΜΟΠ βρέθηκε συμβατός και «Χάρισε Ζωή» σε ασθενή που έπασχε από λευχαιμία!

Πόσοι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι έχουν χαρίσει ζωή σε έναν άλλον άνθρωπο; Λίγοι. Ανάμεσα σε αυτούς ο ΣΦ. Ο ΣΦ πριν λίγες ημέρες «Χάρισε Ζωή» σε έναν ασθενή που έπασχε από λευχαιμία, δωρίζοντας απλώς λίγα κύτταρα από το αίμα του.

 

Πριν ένα χρόνο, ο ΣΦ είχε δώσει λίγο σάλιο και γράφτηκε στο «Χάρισε Ζωή», το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ). Το ΚΕΜΔΟΠ τον ενέταξε στην Εθνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών (BMDW). Ο ΣΦ πριν λίγες εβδομάδες έλαβε ένα τηλεφώνημα από το «Χάρισε Ζωή» πως είχε βρεθεί συμβατός με ασθενή που έπασχε από λευχαιμία, για τον οποίο ο μόνος τρόπος για να ιαθεί ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών από συμβατό δότη. Ο ΣΦ ήταν η μοναδική ελπίδα για τον ασθενή. Ήταν ο μοναδικός συμβατός ανάμεσα στα 23 εκατ. εθελοντές δότες που είναι καταγεγραμμένοι στην παγκόσμια δεξαμενή δοτών. «Όταν έλαβα το τηλεφώνημα, ένιωσα την ίδια χαρά που είχα νιώσει όταν η σύζυγός μου μού ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος. Όταν έδωσα και είχε τελειώσει η διαδικασία, είχα ξανά το ίδιο συναίσθημα, τη χαρά που είχα νιώσει όταν γεννήθηκε το παιδί μου», δηλώνει ο ίδιος.

 

Η δωρεά των πολύτιμων βλαστικών κυττάρων πραγματοποιήθηκε με λήψη ΑΙΜΑΤΟΣ στα κέντρα αιμοδοσίας, και όχι όπως λανθασμένα πολλοί νομίζουν με χειρουργείο. «Η διαδικασία ήταν απλή, ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες. Έδωσα λίγο από το χρόνο μου και σήμερα ένας άνθρωπος ζει χάρη στα κύτταρα που δώρισα. Δεν γνωρίζω ποιος είναι, αλλά ξέρω ότι οι άνθρωποι που τον αγαπούν αγωνιούσαν καθημερινά να βρεθεί ένας συμβατός δότης για να σωθεί. Και βρέθηκα εγώ» είπε ο ΣΦ.

 

Κάθε 5 λεπτά, παγκοσμίως, ένας συνάνθρωπος μας -μεταξύ αυτών και παιδιά- μαθαίνει ότι πάσχει από κάποιας μορφής καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία. Γι’ αυτούς η μόνη τους ελπίδα είμαστε ΕΜΕΙΣ. Δίνοντας ένα δείγμα σάλιου, μπορεί εσύ να είσαι ο τυχερός που θα βρεθεί συμβατός και να χαρίσει ζωή σε έναν ασθενή χωρίς ελπίδα. Γίνε δότης και «Χάρισε Ζωή». Είναι τόσο απλό…

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.xarisezoi.gr ή καλέστε στο 2610 327 730 (Δευτ.-Παρ.: 09.00-17.00).