Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στα εγκαίνια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

b7cf33_20-3-2014, Ελπίδα

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρέστη σήμερα στα εγκαίνια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Τουρισμού, κα  Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία», κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, καθώς η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι:

«Με πολύ μεγάλη χαρά και τιμή είμαι σήμερα εδώ, όπου πρέπει να πω ότι έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί με το έργο το οποίο κάνει αυτός ο σύλλογος. Για την πατρίδα μας είναι κάτι το μοναδικό. Η συνεργασία με τον Καναδά, για να γίνει Κέντρο Αριστείας το νοσοκομείο μας, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουμε απολύτως, όπως ξέρετε, με όποιο τρόπο μπορούμε. Αυτό που έχετε κάνει και εσείς και η «Ελπίδα» εδώ, είναι παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας σε όλα τα επίπεδα και σε δύσκολες εποχές.

Όσον αφορά στην τράπεζα των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, πρέπει να σας πω ότι από τη μικρή εμπειρία της διοργανώσεως που κάναμε στο Υπουργείο Υγείας, όπου έγινα και εγώ εθελοντής δότης, διαπίστωσα ότι έχουμε πάρα πολύ μεγάλο έδαφος για να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια. Ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει ούτε πόσο απλό πράγμα είναι να γίνεις εθελοντής δότης ούτε πόσο απλό πράγμα είναι να είσαι και δότης, αν χρειαστεί, με τις νέες μεθόδους και τις νέες τεχνικές.

Και καλούμαστε να ενημερώνουμε τον κόσμο σωστά και –μια και είναι δύο συνάδελφοι εδώ- πρέπει να πω ότι και τα άλλα Υπουργεία μπορούν να κάνουν ανάλογη προσπάθεια για να δείξει συνολικά η Κυβέρνηση ότι στηρίζει αυτή την κίνηση και προσθέτει κόσμο στην τράπεζα, διότι ο στόχος ποιος είναι; Να ξεπεράσουμε και την Κύπρο ακόμη –γιατί όχι σε μια διαδικασία ευγενούς άμιλλας. Ξέρουμε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας υπερήφανος Λαός. Αν αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι και μας κερδίσει κάποιος το φιλότιμο, μπορούμε να γίνουμε οι καλύτεροι.

Σας δηλώνω λοιπόν ότι εγώ φυσικά, όπως ξέρετε, είμαι απολύτως παρών σε αυτή την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω φυσικά το Πανεπιστήμιο Πατρών που έχει πρωταγωνιστήσει όλο αυτό το διάστημα σε αυτή την πορεία. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να πάει τόσο καλά η τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας», ώστε να μη χρειάζεται ποτέ να ψάχνουμε στο εξωτερικό και όλα μας τα παιδιά αλλά και όλοι οι Έλληνες οι οποίοι θα χρειαστούν μεταμόσχευση, να μπορούν να βρουν εδώ, σε εμάς, αυτό το οποίο χρειάζονται σε πρώτο χρόνο, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε στην υγεία τους».