Νέο μετάλλιο για την Ελλάδα από τον Κώστα Ζεμαδάνη στο Double Ultra triathlon στην Florida USA

Στις 17-18/3/2017, πραγματοποιήθηκε στη Florida των ΗΠΑ, ο πρώτος αγώνας τριάθλου υπεραπόστασης-Ultra Triathlon για το παγκόσμιο κύπελλο IUTA (international Ultra Triathlon Association) της αγωνιστικής χρονιάς 2017. Ο Κώστας, 4 μήνες μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Μεξικό και τη δεύτερη θέση στο Quintuple Ultra triathlon (1130 χλμ), συμμετείχε στο Double ultra-triathlon (452 χλμ). Ο αγώνας έγινε στην περιοχή Clermont, Florida, περιλαμβάνοντας 7.6 χλμ κολύμβηση-360 χλμ ποδηλασία-84 χλμ τρέξιμο σε διάστημα 36 ωρών χωρίς διακοπή. 

Με θερμοκρασίες που άγγιζαν την ημέρα τους 30 βαθμούς και το βράδυ τους 5 βαθμούς, ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε τον αγώνα επιτυχώς με ατομικό ρεκόρ 25.17 ώρες (13 λεπτά γρηγορότερα από την καλύτερη ατομική του επίδοση στην απόσταση αυτή), δηλαδή 11 ώρες νωρίτερα από το χρονικό όριο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση και χαρίζοντας στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στην ιστορία του Ultra Triathlon. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι  αγωνίστηκε χωρίς ελληνική συνοδεία υποστήριξης, δεχόμενος βοήθεια, ειδικά στο ποδηλατικό σκέλος του αγώνα, από τους συνοδούς των άλλων αθλητών.

Οι ενδιάμεσοι χρόνοι ήταν: 2.52 ώρες κολύμβηση/12.47 ώρες ποδηλασία/9.20 ώρες τρέξιμο. Ο Κώστας ευχαριστεί τον Μπέτσο Θεόδωρο, ιδιοκτήτη του φυσικοθεραπευτηρίου Physiokinesis στο Ρίο Πατρών, για την βοήθεια στην αγωνιστική προετοιμασία και αποκατάσταση.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι οι αγωνιστικές προσπάθειες του Έλληνα υπερ-τριαθλητή στα πλαίσια του παγκοσμίου κυπέλλου για το 2017, θα εκπροσωπούν το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών), το οποίο εγγράφει εθελοντές στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, βοηθώντας ασθενείς με καρκίνο του αίματος στην εύρεση συμβατού εθελοντή δότη που θα τους «χαρίσει» ζωή μέσω μεταμόσχευσης μυελού των οστών, https://www.xarisezoi.gr.  Όπως αναφέρει ο Κώστας “Ως αθλητής, καθηγητής φυσικής αγωγής, φυσικοθεραπευτής και μελλοντικός ιατρός, είναι τιμή μου να εκπροσωπώ το ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή», υπερτονίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τον ανθρωπιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα του αθλητισμού και της δύναμης για ζωή.”