Ασημένιο Μετάλλιο για τον Ζεμαδάνη Κωνσταντίνο στο Triple Ultra Triathlon (677 km) στην Αυστρία

Θερμά συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Ζεμαδάνη, Γυμναστή, Φυσιοθεραπευτή, φοιτητή Ιατρικής και Υπερτριαθλητή  για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο  παγκόσμιο πρωτάθλημα ULTRA TRIATHLON  που πραγματοποιήθηκε 12-14/7/2019 στην Αυστρία  στην περιοχή Bad Blumau.  Είχε προηγηθεί η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον πρώτο αγώνα της χρονιά 7-9/3/2019 στη Florida USA με μία επίδοση κάλυψης των 456 χλμ σε 25:10 ώρες, το οποίο αποτέλεσε και το ιδανικό ξεκίνημα για τη φετινή αγωνιστική χρονιά.

Στον τρίτο αγώνα για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ULTRA TRIATHLON ο Ζεμαδάνης Κων/νος εκπροσώπησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα στοχεύοντας στον επιτυχή τερματισμό και σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη θέση ώστε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς για την τελική παγκόσμια κατάταξη του πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς. Ο αγώνας ήταν απόστασης τριπλού Ironman (Triple Ultra Triathlon-677 χλμ), δηλαδή 11.4 χλμ κολύμβηση/ 540 χλμ ποδηλασία/ 126 χλμ τρέξιμο, με χρονικό όριο τις 60 ώρες. Η εκκίνηση δόθηκε στη 13:00 την Παρασκευή (12/7). Ο Έλληνας υπερτριαθλητής αγωνίστηκε με πρόσφατο κάταγμα στα πλευρά, καθώς δέκα ημέρες πριν τον αγώνα είχε ατύχημα σε ποδηλατική προπόνηση. Η απόφαση για την συμμετοχή στον αγώνα λήφθηκε την τελευταία στιγμή. Στην κολύμβηση όλα λειτούργησαν πολύ καλά βγαίνοντας από το νερό στη δεύτερη θέση και μάλιστα με ατομικό ρεκόρ 3:35 ώρες. Στο ποδήλατο ξεκίνησε πολύ δυνατά περνώντας στην πρώτη θέση, όμως μετά από 3 ώρες ποδηλασίας έπαθε δύο φορές λάστιχο κάτι που του στοίχισε συνολικά απώλεια 45 λεπτών. Όταν συνέχισε, βρισκόταν στην 7η  θέση. Μετά από αυτό προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά και να ολοκληρώσει το ποδήλατο σε 19:45 ώρες, ξεκινώντας άμεσα το τρέξιμο (3 μαραθώνιοι). Στο τρέξιμο κυνήγησε την πρώτη θέση αλλά η απώλεια των 45 λεπτών στο ποδήλατο ήταν δύσκολο να καλυφθεί, κατακτώντας μετά από 17 ώρες τρέξιμο και συνολικά 41:06 ώρες χωρίς διακοπή, το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν το δεύτερο μετάλλιο για τη φετινή χρονιά μετά από το χρυσό στδιπλό Ironman στη Florida.  

Ο Κώστας ευχαριστεί θερμότατα τους χορηγούς του για την πλήρη οικονομική στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Πρώτα από όλους τον κύριο χορηγό του την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Α.Ε.). Επίσης, τους «ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΤΥΠΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε., την εταιρεία CUBITECHΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕ και το κέντρο φυσικοθεραπείας «PHYSIOKINESIS» Ρίο Πάτρα. Επιπλέον την IDEAL BIKES ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ που καλύπτει πλήρως τα τελευταία δύο χρόνια όλες τις ανάγκες υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο ποδηλατικό σκέλος, αλλά και το «café Κάβειρος» στην Ιτέα. Ως αθλητικός πρεσβευτής του Κέντρου Ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), «Χάρισε Ζωή», ο Κώστας εκφράζει την τιμή που νιώθει να εκπροσωπεί έναν τόσο σημαντικό φορέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας για την σημασία της ύπαρξης εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Τέλος, ευχαριστεί τον συνοδό του Παπαλάιο Ηλία, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή κολύμβησης, για την πολύτιμη και συνεχή βοήθειά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.