16o Πανελλήνιο Επιστημονικό Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της ΕΝΕ & βράβευση ΚΕΔΜΟΠ

To 16o Πανελλήνιο Επιστημονικό Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ)  διεξήχθει από τις 17 έως τις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο “Elite City Resort” στην Καλαμάτα και κατά τη διάρκεια του οποίου βραβεύτηκε το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ)-“Χάρισε ζωή” για το έργο του και τη συνολική συνεισφορά του. Το βραβείο παρέλαβε ο συνεργάτης του Κέντρου μας, ιατρός αιματολόγος Διευθ. της Μ.Μ.Α. του Γ.Ν.Καλαμάτας & Πρόεδρος του συλλόγου “Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος”  κος Ιωάννης Αδαμόπουλος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν λήψεις σάλιου και εγγραφές εθελοντών δοτών, από το Σύλλογο «ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ», υπό την καθοδήγηση του Δντού της Μονάδος Μεσογειακής Αναιμίας και του ιατρείου αιματολογικών παθήσεων  κ. Ιωάννη Αδαμόπουλου και τη συνεργασία των σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας

Μέσα από τα επιστημονικά δρώμενα, οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα κλινικά φροντιστήρια και να παρακολουθήσουν διαλέξεις σχετικά με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, στους τομείς της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων. Επιπλέον ενημερώθηκαν για επαγγελματικές ευκαιρίες αποκατάστασης σε υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα και σε Ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη  για τις προοπτικές της επιστημονικής τους εξέλιξης σε επίπεδο Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης, οι οποίες  διευρύνουν της εξέλιξή τους, τόσο στο σύγχρονο περιβάλλον των  Υπηρεσιών Υγείας, όσο και στο πεδίο της Ακαδημαϊκής τους εξέλιξης.

Συνδιοργανωτές: η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Έχει την έγκριση του ΕΟΦ, του ΣΦΕΕ και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

ΕΝΕ_ΒΡΑΒΕΙΟ